Bilmece: Çok düşük fiyata özgün ve hoş giysilerin alınabildiği yere ne ad verilir? Hayır, 'Rüyalarımın Şehri'değil. İkinci El mağaza!
Bahar giysileri (öncesi)
Ah, insan nasıl da bu hantal kış botlarını emekliye ayırıp en sevdiği spor pabuçlarını giymek istiyor! Ya da kalın koyun postu paltoyu, yün kazağı elbise dolabının derinlerine saklayıp baharlık ceketini giymek istiyor. Çok az kaldı kızlar, çok az
şimdi en azından kendini Bahar Hanımın gelişine hazırlayabilirsin. Odandaki mobilyaları yeniden düzenle, saçlarını yeni bir tarzda kestir, uzun kışın ardından giysilerindeki tozu temizle. şimdi en uygun zaman!! Etrafında yapacağın küçük değişiklikler, düzenleme ve yenilik sana özellikle böyle sert bir kış sonrasında enerji verecektir. Ruh halininin değişeceğine garanti vebiliriz:)
Odandaki mobilyaların yeniden düzenlenmesi yeni bir tarzda saç kestirmekten daha zorlu olmayacaktır, yine de en büyük sorunu o giysilerle yaşarsın. Giysilerinin önceki yıl gibi görünmeleri için ne yapmak gerekir? Çın çın! Kış satışlarının bittiğini haber veren son zilin sesini duydun mu? Eğer kumbaranda hala birkaç kuruş kalmışsa, mağazalara koş ve ucuz fiyatlara satılan giysilerden payına düşeni kaçırma.
Bu biraz iyimser bir yaklaşımdı. Neden mi? Çünkü aynı kumbaradaki paralar neredeyse suyunu çekmiş olabilir. Eee, peki? Tek yol var. Ama biraz sabırlı olmak gerekir.
Elden düşme, bit pazarı, ikinci el giyilmiş giysilerin satıldığı çeşitli adlardaki dükkânlar. Sanırım ne kadar insanın bu dükkânlardan giyindiği konusunda pek fikrimiz yok. Arkadaşıma "ne şık bir çanta!" dediğimde aldığım cevap karşısında öyle şaşırdım ki... Bana, "O mu 5 TL" diye karşılık verdi. Böyle insanların sayısının her geçen gün arttığını belirtmekte fayda var.
Denemenin ne zararı var? Belki sen de çok düşük fiyata şık bir şeyler bulabilirsin. Üstelik o zaman alacağın tatmin de daha büyük olacaktır! "Elbiselerimin çoğunu ikinci el dükkanlarından alıyorum", diyor İstanbul`dan Duygu. İnan muhteşem görünüyor.
"Kiloyla" giysi almaya burun kıvıran insanlar var. Fakat bazı şeylerini ikinci el dükkanlarından satın aldıklarını da kabul ediyorlar. Melis: Doğrusunu söylemek gerekirse çok renkli kemerler var. Bunları "standart" fiyattan satın alacak olsam, bu kadar çok kemerim olmazdı, diyor. Kışkırtıcı değil mi? Bu şekilde daha ucuz ve kendine özgü giyinebilirsin.
Çıkıp bir dene bakalım!